Pred majske kiše i poplave u regionu pisalo se o čudnom ponašanju vrana, koje kao da su nešto naslutile. Mnogi kažu da su vrane dosta osjećajne i da mogu dobro da procjene situaciju, odnosno da ove i druge vrste ptica imaju osjetila čiji mehanizam još uvijek najbolje ne razumijemo…

Tako je nedavno jedan građanin Tuzle primijetio čudno ponašanje vrana na srpskom groblju u Tuzli i kroz nekoliko dana usred ljetnog i sunčanog dana uslijedila je oluja koja je napravila mnogo štete.

– I danas sam ih ponovo vidio, presjeklo me nešto jer više puta se ispostavilo da ove ptice itekako mogu da predosjete ono što nam dolazi. Čitajući po portalima čujem da se u regionu sprema nevrijeme i odmah sam ovako ponašanje vrana povezao sa tim. Opet su danas bile uznemirene, letjele su raštrkano, prepletale se jedna kroz drugu u zraku, padale su na tlo pa se opet podizale. Mnogo krešte, ali nikako jedna na drugu nego svaka zasebno. Ovaj put su mi bile jako blizu pa sam ih bolje promatrao… Volio bi da se ne ispostavi da su i ovaj put u pravu, no treba biti oprezan… – napisao nam je čitatelj iz Tuzle.

(Doznajemo.com)