Prijedorska policija lišila je slobode Prijedorčanku Suadu Seferović (51), osumnjičenu da je na području Sanskog Mosta pokušala ubiti svog supruga Nihada (57), potvrdili su banjalučkim "Nezavisnim novinama" izvori bliski istrazi.

- Prvi rezultati istrage ukazuju na to da ga je najvjerovatnije posula vrelim uljem, a tek u nastavku istražnih radnji treba biti utvrđeno da li se to dogodilo zaista na taj način, naveo je policijski izvor na koji se poziva spomenuti list.

Snežana Galić, portparol Uprave policije MUP-a USK, potvrdila je za "Nezavisne" da je dežurni ljekar Doma zdravlja Sanski Most juče u 15.40 obavijestio policiju da je u ovu zdravstvenu ustanovu primljen pacijent sa teškim povredama, odnosno opekotinama po glavi i vratu.

- Na lice mjesta izašli su pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Treće policijske uprave Sanski Most i dežurni tužilac, ali tu nisu zatekli osumnjičenu, navela je Galićeva.

Nezvanično doznajemo da je Seferovićeva sinoć pronađena i uhapšena u jednom prijedorskom motelu.

- Pripadnici Policijske stanice Prijedor 1 oko 20.15 u jednom ugostiteljskom objektu koji nudi usluge smještaja uhapsili su S.S. iz Prijedora, navela je Zvezdana Alendarević, portparol CJB Prijedor, dodajući da je osumnjičena predana policiji u Sanskom Mostu.

Nihad Seferović je juče oko 17.40 Službom hitne pomoći Sanski Most dovezen u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra RS, te je hospitalizovan u Klinici za plastičnorekonstruktivnu hirurgiju.

- Pacijent je primljen s opekotinama u predjelu glave, lica, vrata i dijela grudnog koša, nanesenim vrelim uljem. Zahvaćeno je oko devet % tjelesne površine. Pacijent je hirurški zbrinut, urađena je sva neophodna dijagnostika. Zdravstveno stanje pacijenta je zasad stabilno, izjavili su "Nezavisnim" iz UKC RS.