VIII Međunarodna naučno stručna konferencija "Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge" okuplja neke od najboljih stručnjaka s područja regije. Tako bi se svim učesnicima trebali obratiti i održati predavanje:

  • van. prof. dr. Salihbegović Amira; Arhitektonski fakultet Sarajevo,
  • prof. Emeritus arhitekture Branislav Mitrović; Studio MITARH,
  • Igor Grozdanić i Sanja Galić Grozdanić; Studio NONSTOP,
  • Amir Vuk Zec; Studio Zec,
  • Nikola Novaković; Studio Enforma iz Crne Gore,
  • Vedran Pedišić iz Arhitektonskog ureda Sangrad, kao i mnogi drugi.

Sfera oct 2019 najava 1

Konferencija je zakazana za 30. i 31.10.2019. godine u Sarajevu u Hotelu Hills. Učešće je besplatno, a prijaviti se možete putem web stranice: https://fasadnisistemi.sfera.ba/

Na konferenciji se iznose noviteti, regulative i standardi u oblasti materijala za fasadne sisteme. Konferencija na jednom mjestu okuplja struku i nauku, izlagače i predavače s područja regije, te nudi učesnicima mogućnost direktne komunikacije, uspostavljanja saradnje, te razmjenu znanja i iskustva, što je i krajnji cilj organizacije ovakvih manifestacija, ističu iz kompanije Sfera.

Konferencija se bavi osnovnim elementom objekta – zidom. Iznose se regulative i standardi u oblasti energetske efikasnosti, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu "utopljavanja" stambenih objekata, te preispituju naučna i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za toplinsku izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova, gdje se u odnosu na prethodno događaj na sličnu temu, uvodi i tematika ventiliranih fasadnih sistema, kao jedno od rješenja za finalni izgled objekta. Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i savremeni pristupi i materijali, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanja.

Konferenciju je podržalo više od 20 kompanija koje aktivno djeluju u ovom području, i svakako organizacija ovakvih događaja moguća je isključivo uz podršku realnog sektora.

Sponzori i partneri planiraju putem prezentacija i izložbenog dijela ponuditi sve neophodne informacije, te predstaviti novitete i trendove u domenu fasadnih sistema i ventilirajućih obloga.

Program oba dana konferencije je u terminu od 10 do 16 sati, a ulaz je besplatan uz obaveznu registraciju.

Sfera oct 2019 najava 1

Drugi dan konferencije je panel diskusija o temi konferencije, u kojoj aktivno učestvuju svi izlagači, predavači i gosti, a cjelokupan program pogledajte na linku: https://fasadnisistemi.sfera.ba/program/

Organizator događaja je kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji s Arhitektonskim fakultetom iz Sarajeva.

Sfera oct 2019 najava 1

(Doznajemo.com)