Jedan od najbogatijih ljudi u Australiji, 72-godišnji milioner Neville Crichton, u subotu je oženio svoju izabranicu, 38-godišnju Nadi Hasandedić, inače rođenu Hercegovaku.

Ovo luksuzno vjenčanje je obavljeno u Velikoj dvorani Univerziteta u Sydneyu, koja se mladoj posebno svidjela, a zapadni mediji pišu da je taj događaj postavio nove standarde raskoši i materijalnog obilja u Australiji.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Neville Crichton - Nadi Hasandedic pozivnicaSVE O HERCEGOVKI (38) KOJA SE UDAJE ZA MILIONERA IZ AUSTRALIJE (72): Odakle je, ko joj je otac...

Vjenčanje je koštalo oko 1.000.000 dolara, ali to je gotovo pa sitnica za Crichtona – čija se imovina procjenjuje na 400 miliona. Obogatio se trgovinom luksuznim automobilima, a najpoznatiji je kao uvoznik Ferrarija za Australiju.

O kakvom luksuzu se radi, možda i najbolje svjedoči podatak da Hasandedićka nije bila zadovoljna izgledom toaleta u spomenutoj 167 godina staroj obrazovnoj instituciji, pa je mladoženja ponudio da Univerzitetu, koji se smatra dijelom nacionalne baštine, pokloni cijeli novi blok toaleta, odnosno da modernizira dosadašnje.

Mlada je kontrolisala i druge detalje vjenčanja, kojem je prisustvovao veliki broj zvanica, uključujući brojne celebrityje.

Hasandedić je na ceremoniju došla u zlatnom Rolls-Royceu, u specijalno dizajniranoj haljini.

Nakon vjenčanja, bračni par trebao bi živjeti (i) u luksuznoj kući u vlasništvu milionera u Point Piperu, istočnom predgrađu Sydneya.

Nadi vjenčanje 5

Nadi vjenčanje 5

Nadi vjenčanje 5

Nadi vjenčanje 5