Za Adisa Mujkanovića (39) iz Tuzle, osumnjičenog da je tokom sukoba u tuzlanskom naselju Šićki Brod čakijom nasmrt izbo maloljetnika R.R. (17) te pokušao ubiti njegovog brata S.R., predložen je pritvor. Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) je Kantonalnom sudu Tuzla predložio mjere jednomjesečnog pritvora za Mujkanovića zbog sumnje da je počinio krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva.

- Postoji sumnja da je Mujkanović u večernjim satima 7. novembra učestvovao u tuči sa još dvije osobe unutar i ispred ugostiteljskog objekta u tuzlanskom naselju Šićki Brod, pri čemu je i sam povrijeđen od udarca flaše u glavu - naveli su iz Tužilaštva TK.

Dodali su kako je u tuči Mujkanović sedamnaestogodišnjem R.R zadao dva udarca oštrim predmetom u grudni koš, od čega je preminuo, te je njegovom bratu S.R. takođe nanio povrede oštrim predmetom u leđa.

- Smrt muškaraca inicijala R.R. konstatovana je u Univerzitetsko kliničkom centru (UKC) Tuzla gdje je dovezen je u beživotnom stanju. Također, u UKC Tuzla zbrinuta je još jedna osoba koja je zadobila povrede hladnim oružjem u ovom krvavom obračunu - naveli su iz policije, kojoj je slučaj prijavljen policiji u subotu oko 20.45, kada je nakon svađe u lokalnom kafiću sukob nastavljen ispred lokala, a završio je tragično za maloljetnika.

Policija je nakon ovog zločina radila na prikupljanju dokaza,  izuzimanju snimka s video-nadzora kao i drugih materijala koji bi pomogli u rasvjetljavanju svih okolnosti. Uviđaj na mjestu događaja obavio je dežurni tužilac u saradnji s pripadnicima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK. Tokom uviđaja izuzeti su određeni predmeti za vještačenje i izvršene druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za događaj.

Kako se doznaje, tokom tuče korišteno je više noževa, a policija je pronašla dva i za pronađenu preklopnu čakiju se sumnja da je korištena u ubistvu tinejdžera te da su njom nanesene povrede bratu nastradalog.

Policija je nakon krvavog obračuna najprije privela dvije osobe, a nakon ispitivanja, za ova krivična djela osumnjičen je Mujkanović, koji je uhapšen nakon što mu je ukazana medicinska pomoć.

Obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.