Strasti u tuzlanskom podzemlju se ne stišavaju. Benis Nurković, žestoki momak iz Banovića, stalni gost rubrike Crna hronika i osoba poznata policiji odranije, te jedan od svjedoka u predmetu i osoba koja je u sukobu s grupom Beriza Kabilovića, u izjavi za Avaz.ba po prvi put je otkrio razlog zavade između Kabilovićeve grupe i njega, te je oštro demantirao da je Amir Lisičić Švabo u jednoj teretani u Banovićima njemu nanio povrede.

- Bilo je upravo suprotno, ja sam Lisičića pretukao. Zato je kasnije donio pištolj i rekao da će me ubiti. Imaju svjedoci, bio je i snimak, ali je obrisan – tvrdi Nurković.

Benis Nurković ŠTA JE ISTINA

TAJNA FOTOGRAFIJE S MIRSOM ŠVICARCEM. On tvrdi da je njegova likvidacija pokušana dva puta, a da je razlog "uličnog rata" podjela ugostiteljskih objekata koje su "štitili".

- Sukob je počeo prije pet godina. Mi smo isprva svi bili jedna ekipa. S Lisičićem sam bio najbolji prijatelj. Znači bili smo s Damirom Mehićem Bibijem. Kada je Bibi otišao u zatvor, kormilo je uzeo Kabilović. Problem je nastao oko ovih objekata koje smo štitili, jer smo se Goran Ramić i ja odvojili od Kabilovića i radili sami. Dodatno se zakuhalo kada sam otišao u Švicarsku kod Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac i kada sam objavio na Facebooku sliku s njim. Kad su vidjeli tu fotografiju počeo je otvoreni sukob i prijetnje – navodi Nurković.

POVEZANO
Zapaljen Audi u Tuzli 08/20PEKAR U TUZLI ZAPALIO SKUPI AUTO ZELENAŠU? Nije više mogao da izdrži, posudio je 20.000, a dug je...

PLAN ZA LIKVIDACIJU?! On je dodao da sukob traje pet godina, a da je sve kulminiralo kada su planirali da ga ubiju ispred hotela u Kladnju gdje je radio kao zaštitar.

Prema navodima iz optužnice, za Mahmićevu likvidaciju nuđeno je 5.000 KM, a za te potrebe izvršilac je trebao koristiti motocikl Vespa i posebnu silikonsku masku s umjetnim licem da ga ne bi očevici prepoznali, a ove navode je novinarima spomenutog portala potvrdio i Nurković.

- Zbog te maske akcija u kojoj su pohapšeni je i dobila naziv "Scarface"?!

- Plan za ubistvo je propao, jer je muškarac koji je trebao pucati u Mahmića uhapšen zbog prodaje droge.