Nesreća na autoputu A1 u tunelu Igman kod Sarajeva, u kojoj su poginule tri osobe – roditelji i jedno dijete, potresla je bosanskohercegovačku javnost.

Vozač automobila "Ford" koje je učestvovalo u nesreći kretao lijevom trakom i zaobilazio je nekoliko vozila u desnoj traci pri pokušaju da se vrati u desnu traku izgubio je kontrolu nad automobilom nakon čega je udario u zid koji se nalazi na samom ulazu u tunel.

Podsjećamo, u nesreći su poginuli Almir Brkić, njegova supruga Lamija, njihova kćerka Fatima (6), dok je sin Bilal (9) prevezen u bolnicu.

Almir Brada Brkić CB

POVEZANO
Rosulje Vogošća nakon pogibije familije BrkićZVUK KOJI CIJEPA I NAJTVRĐA SRCA Dječak Bilal (9) koji je preživio plače i doziva oca, mamu i sestru

Poginuli Brkić bio je profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu.

Dženaza je u ponedjeljak u 18 sati poslije Ikindije-namaza, na mezarju Bradići u Vogošći (iza hotela "Sunce"). Tevhid je u vogošćanskoj džamiji.

POVEZANO
Tunel nesreća Sarajevo 07/06/19b(VIDEO) Otkriven uzrok tragedije u kojoj je stradala porodica Brkić? DA LI JE OVO PRAVA VERZIJA

Uzrok teške saobraćajne nesreće još nije poznat.

Ali ono što je jasno je da je Almir Brkić bio veliki čovjek i kolega. Njegova posljednja objava na Facebooku, koja datira od 25. maja, najbolje pokazuje koliko je Almir veliki čovjek bio, javlja Radio Sarajevo na svojoj web stranici.

On je, naime, na svojoj stranici na ovoj društvenom mreži pozvao sve prijatelje i građane Bosne i Hercegovine da se uključe u akciju pomoći devetogodišnjem Emanu, učenik OŠ "Mirsad Prnjavorac" iz Vogošće.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Almir Brada Brkić CB

“Dragi prijatelji, komšije i poznanici…
Ovo je devetogodišnji Eman, učenik OŠ Mirsad Prnjavorac iz Vogošće…
Suočen sa dijagnozom raka (ewing sarcom), koji je rijedak, no nažalost ovaj ga dječak nije mogao izbjeći trenutno je na onkološkom odjelu, prima svoj prvi ciklus kemoterapija. Ovo je njegova najvažnija utakmica u životu, jer je Eman do jučer bio jedan od najperspektivnijih mladih igrača
Eman ima snove i hiljadu razloga da ga pobjedi ( rak)i nadamo se da će uz Allahovu pomoć i uspjeti.
Njegovi roditelji su morali ostaviti svoje poslove kako bi bili sa njima, Emana ima i dvije sestre blizankinje o kojima brine nana, zato mu je i potrebna Vaša pomoć.

Ovaj dječak voli svoj život, zato molim Njega da mu bude na pomoći, a svi vi koji želite da budete ruke podrške, budite uz njega i njegove najdraže…

Ps. Uplate mozete izvrsiti na Emanov račun, koji se nalazi u prilogu”, napisao je Almir Brkić na svom Facebook profilu, čiji je post podijelila 391 osoba.

POVEZANO
Almir Brada Brkić ženaPOGINUO PROFESOR MATEMATIKE ALMIR BRKIĆ, ŽENA I KĆERKA