Kulturni djelatnik i predstavnik nekoliko hrvatskih nevladinih organizacija sa sjedištem u Sarajevu, dr. sc. Marijo Pejić, prilikom svog službenog boravka u Zagrebu, posjetio je "Croatia Records", vodeću diskografsku kuću u Hrvatskoj.

Na sastanku s Franom Tomašićem, Publishing & Licensing Managerom u diskografskoj kući "Croatia Records", dr. sc. Marijo Pejić predstavio je djelatnost sljedećih udruga sa sjedištem u Sarajevu: Hrvatsko narodno vijeće Bosne i Hercegovine, "Libertas", U.O.O.U.D.B. HVO Sarajevo itd.

Dr. sc. Marijo Pejić ukazao je na važnost suradnje navedenih udruga iz Sarajeva s izdavačkim kućama u Hrvatskoj, a gdin. Frane Tomašić je istakao da je poslovni cilj "Croatia Recordsa" okupljanje najvažnijih umjetnika, skladatelja, producenata i izvođača te daljnji razvitak distributivne mreže.

Iako "Croatia Records" ima bogatu fonoteku, povezivanje s još većim brojem nezavisnih pojedinaca i važnih organizacija moglo bi unaprijediti zavidno fonološko bogatstvo u službi poklonika glazbe. Nekadašnji "Jugoton" osnovan je još 1947. godine, a nakon demokratskih promjena 1990. mijenja naziv u "Croatia Records".

Na sastanku se razgovaralo i o suradnji navedenih udruga iz Sarajeva s glazbenim kanalima CMC TV i Jugoton TV, koji emitiraju glazbu i glazbene sadržaje.

(Doznajemo.com)