Sulejman Murić (61) i njegova nevjenčana supruga Sedina Mocević (45) stradali su smrtno u ponedjeljak ujutro u požaru koji je podmetnut u njegovoj porodičnoj kući u selu Besnik u Rožajama.

Nedugo nakon zločina istražitelji su uhapsili Safiju Klimentu (55), Sulejmanovu bivšu suprugu, zbog sumnje da je podmetnula požar u kući u kojoj je donedavno živjela. Kako nezvanično doznaje Pobjeda, ona je priznala da je podmetnula požar u kući bivšeg muža.

Klimenta je privedena u Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju, gdje joj je nakon saslušanja viši državni tužilac Hasan Lukač odredio zadržavanje od 72 sata.

Lukač je potvrdio da se osumnjičenoj stavlja na teret krivično djelo teško ubistvo na štetu bivšeg supruga i njegove nevjenčane supruge, a gdje je zaprijećena najmanja zatvorska kazna od deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Ispričala je da je dugo živjela u braku sa Sulejmanom, s kojim ima šestero djece, koja su sada punoljetna. Pred tužiocem u odbrani je navela i da se razvela od supruga jer je neprestano maltretirao i da je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

Rožaje požar 08/04/19c

Uhapšena žena koja podmetnula požar (Foto: Printscreen)

Do januara ove godine, kako je navela Klimenta, živjela je u kući koju su zajednički gradili, ali je nakon toga otišla u Bar da živi kod sina i snahe. Ona je tužiocu pričala i o motivu koji ju je naveo da počini krivično djelo, navodeći da nije mogla podnijeti da druga žena dođe da živi na njenu muku, te i da je odvajala od usta da izgradi porodični dom.

Osumnjičena je navela da nevjenčanu ženu njenog supruga nije poznavala niti ikada vidjela.

Opisujući šta je uradila, ispričala je da je pješačila 10 kilometara da bi došla do kuće te da je prethodno na benzinskoj pumpi u Rožajama kupila dva litra benzina. Kada je došla do kuće, ušla je kroz prozor od kupatila i u dnevnoj sobi prosula benzin i zapalila. Bivši muž i njegova nevjenčana supruga spavali su u susjednoj sobi.

Navela je da žali što je epilog bio stradanje dvije osobe jer, kako je objasnila, bilo kakav da je bio, ipak je bio otac njene djece. Ponovila je da je namjeravala samo kuću zapaliti, ali da niko ne strada.

Kako pišu crnogorski portali, Sulejman i Safija su razvedeni od 2011. godine, ali su, sve do prije četiri mjeseca, živjeli pod istim krovom. Njihovi sagovornici ističu da je Sulejman navodno trpio nasilje od Safije, ali je ona prijavljivala njega za zlostavljanje, zbog čega je odležao zatvorsku kaznu. Pretpostavlja se da se Safija na zločin odlučila kako bi se osvetila Sulejmanu zbog toga što je on prije samo četiri dana u kuću doveo Sedinu Mocević.

POVEZANO
Rožaje požar 08/04/19aSTRAVIČAN ZLOČIN POTRESAO SANDŽAK: Safija zapalila bivšeg muža Sulejmana i njegovu novu ženu!?