Korisnica društvene mreže Tviter Sara Jahić Zelić danas je na svom profilu objavila nekoliko fotografija koje su snimljene na zagrebačkom Borongaju, naselju u jugoistočnom dijelu glavnog grada Hrvatske, koje pripada kvartu Peščenica-Žitnjak.

Naime, na jednom stubu električne rasvjete, na kojem su zalijepljene posmrtnice dvije preminule osobe islamske vjeroispovijesti neko je preko tih osmrtnica stavio grude svinjske masti!?

Ovo je, uz fotografije napisala spomenuta gospođa:

Lokacija: Borongaj, ZG

Opis: Muslimanske osmrtnice na koje su nanesene grude svinjske masti.

Mišljenje: Srce mi se slomilo.

Posmrtnice Zagreb mast 0

Dodala je još i ovaj tekst: " Više od 25.000 muslimana se borilo za Republiku Hrvatsku, oko 1.000 muslimana je poginulo za Republiku Hrvatsku. Zašto? Da bi im osmrtnice mazali svinjskom mašću, jel? Zato je moj tata 70%tni ratni vojni invalid sa željeznim pločicama umjesto kičme?"

Hrvatska se, inače, smatra jednom od zemalja u kojoj su odnosi između države i Islamske zajednice izuzetno dobro riješeni, no, kako vidimo, ni ova zemlja nije pošteđena izraza islamofobije koji u posljednje vrijeme nisu rijetki. Inače, u Hrvatskoj živi preko 60.000 ljudi koji se izjašnjavaju kao muslimani.

Policija istražuje ovaj incident.

Posmrtnice Zagreb mast 0

(Doznajemo.com)