Sa pričom Fikreta Dedića iz Bužima bh. javnost upoznala se nakon što su objavljene fotografije njegovog rastanka sa kćerkom Amilom.

Tog dana Fikret je otišao u KPZ Luke u Bihaću da služi zatvorsku kaznu zbog usječenih nekoliko metara drva, iako je to suštinske njegov jedini izvor prihoda.

POVEZANO
Rastanak oca i kćerke Bužim 1RASTANAK OCA I KĆERKE: Fotografija iz Bužima dirnula srca mnogih (FOTO)

Od države ovaj nekadašnji pripadnik 505. viteške bužimske brigade, ratni veteran ranjavan čak pet puta, dobija 55 KM (preračunato oko 28 eura) invalidnine.

Jasno je da se nelegalna sječa ne moće opravdati, ali je isto tako jasno da je društvo zakazalo u ovom slučaju.

POVEZANO
Fikret Dedić borac drva 1OVAJ ČOVJEK KOJI IDE NA POLA GODINE U ZATVOR ZBOG KRAĐE 3 METRA DRVA u ratu je ranjen 7 puta (FOTO)

Gospodin Dedić je ovih dana otvorio dušu i govorio o tome šta ga je natjeralo da usiječe nekoliko metara drva, zbog kojih je kažnjen.

- Djeca trebaju u školu krenuti, a nemaš para da kupiš jednu olovku običnu, da kupiš svesku. Torba, ispod 20 maraka je nema. A gdje je obuća, gdje je odjeća, knjige same izađu stotinjak maraka. Svaki dan treba marka za sendvič. Šta biste vi učinili na mom mjestu. Ne radim nigdje – naveo je, između ostalog, Dedić, u izjavi za RTV USK, a na OVOM LINKU možete pogledati video prilog te medijske kuće.

Fikret Dedić RTV USK

(Doznajemo.com)