Vijest da ne poznati glumac Josip Pejaković (70) iz Sarajeva, premješten u Psihijatrijsku bolnicu "Sv. Ivan" na adresi Jankomirska 11 u Zagrebu izazvala je zanimanje javnosti, koja već neko vrijeme prati njegovu borbu s bolešću.

Podsjetimo, on je prvo početkom godine smješten na Odjel za opću i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) zbog problema s abdomenom i srcem. Poslije je dobio još jedan infarkt pa se situacija dodatno zakomplicirala. U Zagrebu je prvo smješten na Kliniku za infektivne bolesti «Dr. Fran Mihaljević», u Mirogojskoj ulici, a zatim premješten u bonicu "Sv. Duh" na Černomercu.

POVEZANO
Supruga Vesna i Josip PejakovićSmješten na Psihijatriju!? DRAMATIČNI DOGAĐAJI SA POPULARNIM GLUMCEM JOSIPOM PEJAKOVIĆEM U ZAGREBU

Međutim, uslovi u kojime je bio smješten navodno nisu zadovoljili samog Pejakovića, niti njegovu ženu Vesnu Mašić, koja je doputovala u glavni grad Hrvatske kako bi bila sa suprugom.

- On je tražio otpusnicu iz KCUS-a kako bi mogao otići u Zagreb – potvrdila je ranije Mašić.

SPORAN NAČIN LIJEČENJA? Inače, o razlozima zbog kojih se Pejaković odlučio da ode iz Sarajeva, glumica nije htjela mnogo govoriti.

- U ovom trenutku se postavlja pitanje kako je liječen, čime je liječen, je li pogrešno liječen, je li mu bila dobra terapija. Uglavnom, odgovore koje znam, trenutno ne mogu iznijeti u javnost – istakla je ranije Mašić te dodaje da je Josip posljednjih dana boravka u KCUS-u odbijao da jede i da uzima lijekove koje su mu davali te je na svaku konstataciju ljekara negodovao.

Josip Pejaković u Šibeniku

Nezvanično doznajemo da su Pejaković i njegova supruga bili nezadovoljni načinom liječenja u Sarajevu, a navodno su i neki doktori u Zagrebu potvrdili da je slavni glumac dobivao i jedan lijek koji možda i nije najadekvatniji u ovoj situaciji.

Naravno, postavlja se pitanje zbog čega je Pejaković smješten na Psihijatriju, i među bolesnike koji imaju teških problema s psihičkim stanjem? Jedan od razloga je, navodno, to što ni hrvatski doktori ne uspijevaju otkriti uzroke glumčeve slabosti, a drugo je njegovo psihičko stanje koje je u nekim trenucima izgledalo jako loše – čak toliko da je navodno rekao da bi najviše volio umrijeti?!

POVEZANO
Pejaković STRAŠNO Dr. Fran Mihaljević bolnicaSTRAŠNO ŠTA SE DANAS DESILO S GLUMCEM JOSIPOM PEJAKOVIĆEM U BOLNICI U ZAGREBU: Uz tešku bolest...

NEUGODNOST. Inače, podsjetimo da je praktično odmah po dolasku i prijemu u Kliniku za infektivne bolesti «Dr. Fran Mihaljević», u Mirogojskoj ulici, Pejaković doživio veliku neugodnost. Naime, nepoznati lopov, navodno po izjavama svjedoka mladić romske nacionalnosti, ušao je u Pejakoviću bolesničku sobu i ukrao mobilni telefon glumcu, putem kojeg je ovaj komunicirao s vanjskim svijetom.

UKLJUČIO SE I MILAN BANDIĆ. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić raspitivao se za zdravstveno stanje glumca Josipa Pejakovića kad je početkom trećeg mjeseca boravio u Sarajevu. Bandić mu se tom prilikom stavio na raspolaganje i ponudio mu liječenje u glavnom gradu Hrvatske.

Josip Pejaković u Šibeniku

(Doznajemo.com)