40-godišnji Rhys Hancock, bivši direktor škole, ubio je Helen Hancock (39), iz Duffielda, Derbyshire (Velika Britanija) i Martina Griffithsa (48) iz Derbyja, u bivšem domu supružnika, a zatim je pozvao policiju...

Helen, nastavnica tjelesnog, i Griffiths pronađeni su sa višestrukim ubodnim ranama, nakon što je policija pozvana u 4:11h.

POVEZANO
Hrustić ubistvo 1"Zatekao svoju Azru sa Enverom u kući" NA NJENOM TIJELU NAŠLI SU 20 RANA, NA NJEGOVOM 10 VIŠE

Na Sudu se ranije moglo čuti kako je Hancockova majka, Denise Hancock, uputila telefonski poziv policiji navodeći kako je njen sin napustio kuću, a nekoliko dana prije toga je otkrio da se njegova supruga viđa s drugim, što ga je u određenoj mjeri uznemirilo.

Žena je upozorila policiju da je njen sin otišao sa dva noža, i iako je izgledao smiren, ona je strahovala da bi ipak mogao učiniti nešto, jer je ranije rekao da bi ih «mogao ubiti oboje».

Tokom rekonstrukcije onoga što se dešavalo nakon zločina, iznesen je podatak da je optuženi nazvao hitnu službu u 4:26 ujutro i rekao policijskom operateru da je ubio svoju suprugu i Griffithsa, te dodao da su djeca na sigurnom u kući njegove majke..

Obje žrtve su pronađene u spavaćoj sobi sa višestrukim ubodnim rana. U ponedjeljak, Hancock je pred Sudom priznao da ih je ubio.

U idućem periodu treba biti izrečena i presuda.

POVEZANO
Erdevik ubistvo tugaUBICA IZ ERDEVIKA ŠOKIRAO IZJAVOM NA SASLUŠANJU: Do srijede sam imao najbolju ženu, a onda se...