Interesantan video pojavio se prije izvjesnog vremena na Internetu, a pokazuje potpuno uništeni Q7, nakon saobraćajne nezgode u kojoj je vozilo udarilo u stub.

Malo je reći da su kola potpuno havarisana, preciznije prepolovila su se od siline udaraca, do kojeg je, vjerovatno, došlo zbog brzine neprilagođene uslovima na cesti u moskovskom naselju Nagatinskaja.

Otvorili su se i zračni jastuci.

Audi Q7 koji je doživio nezgodu napravljen je spajanjem i zavarivanjem dva različita vozila!?

Frapantno zvuči podatak kojeg doznajemo od osobe koja govori u pozadini snimka na ruskom jeziku, a koja navodi da u nezgodi niko nije smrtno stradao. Navodno je vozač izašao iz automobila bez ijedne ogrebotine...

Pogledajte!

Ali, kako se moglo desiti da se prepolovi ovaj model Audija, koji slovi za jedno vrlo sigurno vozilo?

Rješenje misterije je skoro nevjerovatno i zove se teorija rezanja, poznata i na našim prostorima. Naime, Audi Q7 koji je doživio nezgodu napravljen je spajanjem i zavarivanjem dva različita vozila!?

Ruski mediji objašnjavaju da je čest slučaj da limari u Kalinjingradu i baltičkim zemljama kupe slupana vozila i onda varenjem spajaju zdrave dijelove u "novo" vozilo koje prodaju u Rusiji.

Ovakvi automobili prodaju se po znatno povoljnijoj cijeni, ali predstavljaju prave "bombe na cesti".  Snimci s mjesta nesreće u Moskvi mogu poslužiti kao upozorenje i bh. vozačima pri kupovini polovnih automobila.

(Doznajemo.com)