Nakon polusatne drame koja se danas odvijala ispred sjedništa Gradskog vijeća Tuzle, u kojoj se Asmir Dedić posuo benzinom te prijetio da će se zapaliti, pregovarači su ovog čovjeka uspjeli odgovoriti od očajničkog koraka-a

Isti izvor podsjeća kako je, dok je trajala sjednica Gradskog vijeća Tuzle, ispred zgrade odvijala prava drama. Naime, Asmir Dedić popeo se na nastrešnicu restorana Kazanmahala, koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade u kojoj su smještene prostorije Gradskog vijeća Tuzle, a nakon što se dva puta polio benzinom prijetio je da će se i zapaliti.

Prema njegovim tvrdnjama, na ovaj korak se odlučio zbog nemogućnosti dobijanja upotrebne dozvole za rad aščinice u Rudarskoj ulici u Tuzli. Za ovaj problem optužuje gradske vlasti koje mu još uvijek nisu izdale spomenutu dozvolu, naglasivši da su njegovi roditelji podigli kredit kako bi uredili objekt koji do danas nije počeo s radom.

Očajni muškarac je istakao i da je ovaj ugostiteljski objekt radio nekada ranije, dok je bio u braku sa suprugom, a nakon razvoda dozvolu ne može dobiti. Nakon polusatnog nagovaranja, pregovarači su uspjeli čovjeka spustiti s nastrešnice te uvesti u prostorije zgrade Gradskog vijeća Tuzle.

Kako doznajemo, Dedićev brat dao je život za odbranu države, dok je njegov otac ratni vojni invalid, piše Tuzlanski.ba.