Koncert Miroslava Ilića zakazan za 18.02. u sarajevskoj Skenderiji bit će vjerovatno otkazan.

Naime, nedavno se na Internetu pojavio snimak na kojem Ilić na turističkoj manifestaciji "Kupusijada" u rodnim Mrčajevcima pjeva nacionalističku, po mnogima četničku pjesmu, pjesmu "Morem plovi jedna mala barka", koja veliča četničkog vojvodu Dražu Mihailovića i upravo to je razlog što bi koncert trebao biti otkazan. 

Ovu informaciju potvrđuje i činjenica da je u subotu skinuta većina reklama, koje najavljuju koncert 18.02. ove godine, među kojima je i veliki baner u centru Sarajeva. Ovakav rasplet oko sarajevskog koncerta "Slavuja iz Mrčajevaca" najavio je na svom profilu na Facebooku i producent Faruk Drina, koji je između ostalog napisao:

"Organizacioni tim intenzivno vrši provjere optužbi koje terete estradnog umjetnika Miroslava Ilića za javno iznošenje svojih političkih stavova, te ukoliko se tvrdnje pokažu kao tačne, Ilić bi s tim činom prekršio odredbe ugovora. Ukoliko izvođač otkaže nastup ili ne ispuni ugovorne obaveze kojim dovodi u pitanje održavanje koncerta, dužan je obeštetiti organizatora, tako što će mu podmiriti sve troškove koji budu proizašli takvim postupanjem". 

Kontaktirali smo i Faruka Drinu, koji tvrdi ovo:

– U ponedjeljak će biti definitivna potvrda o otkazivanju koncerta. Da sam znao za za ovaj snimak i da Ilić pjeva ovakve pjesme u kojem veliča četnike nipošto ne bih ušao u sve ovo, naročito u ovom trenutku koje je za BiH veoma važan u političkom smislu – izjavio je producent Drina.

No, po nekim mišljenjima, ovo je samo povod, a pravi razlog je razlog to što je već sada postalo jasno da bi koncert teško mogao donijeti finansijski profit.