Elvir Hodžić, sestrić Ismeta Bajramovića Ćele, "žestokog sarajevkog momka" koji je preminuo krajem 2008. godine, u Općinskom sudu u Sarajevu vodio je spor u vezi sa stanom, koji se nalazi u ulici Hakije Kulenovića na broju 4 u naselju Ciglane, čiji je on vlasnik.

Taj stan, naime, potraživala je i Jovanka Lazarević Suzi, koja je tvrdila da je živjela s Bajramovićem u vanbračnoj zajednici, te smatra da ima pravo i na polovinu njegove imovine.

Kako doznaje Avaz.ba, donesena je prvostepena presuda u ovom predmetu, a uskoro se očekuje i drugostepena.

Stan Ćelo 1

Suzi i Elvir: Dugogodišnji spor oko Bajramovićeve imovine 

Ovu informaciju potvrdila je istom izvoru i advokatica Adela Duraković, koja zastupa Elvira Hodžića.

- Prvostepenom presudom Općinski sud u Sarajevu odbio je zahtjeve Jovanke Lazarević Suzi da se poništi kupoprodajni ugovor, kojim je Elvir Hodžić kupio stan od Ismeta Bajramovića, te da se prizna njena vanbračna zajednica s Ismetom Bajramovićem Ćelom i dodijeli joj se pola imovine. Presuda je donesena u potpunosti u našu korist. Drugostepenu presudu očekujemo do polovina aprila.

Podsjećamo, Elvir Hodžić - kada je Avaz o ovom slučaju pisao 2012. godine - je tada izjavio:

- Ismet je stan kupio 14.03.2003. godine. Meni ga je prodao četiri i po mjeseca kasnije, odnosno 31.07.2003. godine, o čemu svjedoče i kupoprodajni ugovori. Da bih kupio taj stan, koji je koštao 86.500 KM, podigao sam i kredit od 50.000 KM, a ostatak su mi dali roditelji. Ali ono što je najzanimljivije jeste da je, u vrijeme kada je kupio taj stan, Ismet bio vjenčan s ženom s kojom se razveo 14.07.2003. godine, dakle 17 dana prije nego što sam ja otkupio stan.

Prema njegovim tvrdnjama, Lazarević na Sudu potražuje taj stan na osnovu tvrdnji da je s Ismetom živjela od 1996. godine.

- Ali i da jeste, a nije s njim živjela, kakve to veze ima sa stanom, čiji sam ja vlasnik. Nigdje na svijetu nema takvo što da ljubavnica mog daidže na Sudu potražuje stan koji je moje vlasništvoispričao je tada Hodžić, dodavši da Lazarević jeste poznavala Ismeta od 1996. godine iz Njemačke i bila mu je jedna od mnogih njegovih djevojaka, ali nije živjela s njim. Hodžić te tvrdnje potkrepljuje činjenicom da je Ismet i prije bio oženjen.

- Ismet je od 1993. do 1996. godine bio oženjen Melisom Hasanagić, potom je od 1997. do 2001. godine bio u braku s Mirsadom Šumić, a onda, od 2002. do jula 2003. godine bio je u još jednom braku. Ismet je, u međuvremenu, bio i u zatvoru iz kojeg je izašao 2004. godine, a ja sam stan od njega kupio 2003. godine – tvrdio je Hodžić.

On je tada pojasnio da je Ismet nakon što je izašao iz zatvora došao u stan na Ciglanama.

- Nakon izlaska iz zatvora došao je u taj stan i zajedno smo živjeli. Dovodio je mnogo djevojka, što cijeli grad zna, a među njima i Suzi. Međutim, 2006. godine su se posvađali i ona je otišla u Bijeljinu, odakle je porijeklom. Nakon toga se vratila i unajmila stan u ulici Himze Polovine, gdje je živjela posljednje dvije godine do Ismetove smrti. U stan na Ciglanama više nije dolazila, a Ismet je povremeno išao kod nje – naveo je Hodžić, dodajući da se Suzi prijavila na adresu tog stana 2004. godine bez njegovog znanja.

On je dodao da prije nego što se Ismet Bajramović 17.12.2008. godine ubio, on je  otišao u Ameriku, a s Ismetom je najviše vremena provodio njegov daidža Rifet.

- On ga je obilazio u to vrijeme, a s njim je i pričao na telefon u trenutku kada je odlučio sebi oduzeti život. Rifet je imao ključ od mog stana. Daidža Rifet je i našao u stanu beživotno Ismetovo tijelo. Nakon što se pročulo za Ismetovu smrt došla je i Suzi i bila do kraja uviđaja ispred stana. Tada je, pod krinkom da je u žalosti, iskoristila priliku i ostala u stanu s mojom porodicom koja je bila tu zbog ljudi koji su dolazili na žalost. Rekla je da joj se iz stana u ulici Himze Polovine prenese i garderoba u moj stan kako bi pomogla mojima dok im narod dolazi. Iako sam rekao da se stan zaključa dok se ne potpiše Ismetova imovina koja je tu ostala, mojoj porodici je bilo žao i, vjerujući joj, ostavili su je u stanu, što je ona iskoristila da iznese sef u kojem je bilo zlata, novca, raznih poklona te više od 80 Ismetovih satova u vrijednosti od oko 200.000 KM. Sve je to prodala - izjavio je tada Hodžić, a potom je, kako tvrdi, podnijela i tužbu tražeći pola tog stana, te zamijenila bravu na stanu.

Tu, kaže Hodžić, počinje pravna bitka između njega i Suzi, koja je poduzela aktivnosti oko preuzimanja stana na Ciglanama u kojem je, kako tvrdi njena advokatica Edina Jahić, bila s Bajramovićem do njegove smrti.   

Edina Jahić, advokatica od Lazarević, je tada kazala da cijeli grad zna, te da postoje svjedoci koji su potvrdili da su Lazarević i Ismet Bajramović živjeli u vanbračnoj zajednici do njegove smrti.

- Lazarević se 1996. godine s Bajramovićem vratila iz Njemačke u Sarajevo.U tom stanu u ulici Hakije Kulenovića živjela je s njim do dana njegove smrti - izjavila je tada Jahić, dodajući i da je Lazarević na toj adresi prijavljena od 2004. godine.

(Doznajemo.com/Avaz.ba)