U Sarajevu je održana press konferencija gdje se govorilo o dočeku Nove godine, a koju bi brojni građani Sarajeva i turisti trebali provesti ispred Vječne vatre uz, kako je i ranije bilo poznato, neke od najvećih muzičkih zvijezda s ovih prostora. Ove godine pripremljeni su brojni sadržaji za 30., 31. i 1. januara. Zvijezda večeri 31.12. trebao bi biti Zdravko Čolić, koji se danas obratio javnosti. Prvu noć 2018. godine Sarajevo bi trebalo proslaviti sa "Crvenom jabukom". 

- Prošla Nova godina odjeknula je i to je nešto što je već zaživjelo. Sarajevo nije tako pompezno radilo ranije dočeke. Radujem se što ste mene ove godine predložili. Ja pripadam ovom gradu. Sarajevo je moj grad i to je jedna emotivna priča koja nije vezana za finansije i lovu. To je jedno veselje koje pripada svima nama - izjavio je pjevač.

- Emotivni pristup važniji je od zarade, iako je i ona važna – dodao je popularni Čola.

POVEZANO
Zdravko Čolić - Majda ArnautovićPOTVRĐENA TUŽNA VIJEST: Popularni pjevač Zdravko Čolić ostao bez svoje Majde

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka izjavio je da su "ove godine sadržaj produžili na tri dana i siguran sam da će ovo biti najbolji institucionalni organiziran doček Nove godine".

- Vjerujem da će Sarajevo biti centar regiona. Pozivam sve građane da budu dobri domaćini, ali i gosti, po čemu su Sarajlije poznate – poručio je Skaka.

Prisutnim medijima obratio se i premijer Kantona Sarajevo (KS) Elmedin Konaković koji je izjavio da potvrđuju kontinuitet sa najvećim zvijezdama i posebno mu je drago da je riječ o Sarajlijama.

- Zadovoljstvo je cijele Vlade što smo dio ovog projekta. Nemamo konkurenciju što se tiče regiona - smatra Konaković.

Nermin Muzur, direktor Turističke zajednice KS napomenuo je da će u Turističkoj zajednici nastojati da što bolje ispromovišu ovaj događaj širom regije.

- Obići ćemo glavne gradove i napraviti Noć Sarajeva. Predstavit ćemo ponudu. Tri dana dešavanja u Sarajevu donijet će brojne benefite – najavio je Muzur.

Doček Nove godine tradicionalno organizira Gradska uprava Grada Sarajeva uz finansijsku pomoć Vlade Kantona Sarajevo i četiri gradske općine - Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo. Sarajevo je prošle godine bio regionalni centar kada je Nova godina na Trgu BiH u Sarajevu dočekana uz Dinu Merlina.

Istaknuto je kako se ove godine očekuje još veći broj turista kao i broj ostvarenih noćenja.

POVEZANO
Zdravko Čolić 1O NJOJ SE MALO ZNA, RIJETKO SU ZAJEDNO U JAVNOSTI: Ovo je supruga pjevača Zdravka Čolića! (FOTO)