Žena iz mjesta London u Kentuckyju (SAD) koja je polila supruga benzinom i zapalila ga u osmom mjesecu 2017. godine, osuđena je u srijedu, javio je ured šerifa Okruga Laurel.

Gospođa po imenu Vera Wooten dobila je 10 godina zatvora, nakon što je njen muž, poslije spomenutog incidenta, završio u bolnici sa teškim 50-postotnim opekotinama na svom tijelu.

Sve se desilo u domu u Woodland Courtu, oko 10 milja južno od mjesta London. Žena se vratila kući i zatekla svog supruga u vozilu sa ljubavnicom. Onda ga je izvukla iz automobila i počela ga udarati.

Wooten paljevina supruga 1

Također se svađala i sa drugom ženom, a kada je ljubavnica otišla, Vera je polila muža Johna benzinom, kresnula Zippo upaljač i zapalila ga. Muškarac je zadobio opekotine od koljena do vrata.

Sama Wootenova je nakon toga odvezla supruga u lokalnu bolnicu, odakle je muškarac helikopterom transportovan u specijalizovani centar za opekotine u Cincinnatiju.

Wooten paljevina supruga 1

POVEZANO
Zapaljen automobil šumaŠVALERA U SRBIJI SUPRUGA PRATILA i zapalila auto u kojem je bio sa ljubavnicom!?

Inače, policijski dokumenti pokazuju da je policija više puta intervenisala u njihovu domu.

Tako je u četvrtom mjesecu 2014. Vera u svađi pištoljem zapucala na muža, ali niko nije povrijeđen i oslobođena je optužbi. Policiji je tvrdila da je čistila pištolj kada je slučajno opalio.

Wooten paljevina supruga 1