Dvije osobe su smrtno stradale, a petoro je povrijeđeno u sudaru koji se oko 11 sati i 30 minuta dogodio na putnom pravcu od tunela Sozina prema Gluhom dolu.

Iz Uprave policije za Antenu je potvrđeno da su između tunela Sozina i Raš, na magistralnom putu Podgorica - Bar poginuli N.S. (40) i E.J. (16) iz Bosne i Hercegovine.

Oni su se nalazili u automobilu Peugeot, kojim je upravljao muškarac iz BiH i u kojem je bilo dvoje djece. Pretpostavlja se da je riječ o  familiji koja je krenula na ljetovanje.

Bar nesreća 17/08/19a

Kako se doznaje iz barske policije, u sudaru su učestvovala dva vozila- Peugeot bosanskih registarskih oznaka u kojem su se nalazili jedan muškarac, dvoje maloljetne djece i dvije osobe ženskog pola i Nissan italijanskih tablica u kojem su se nalazili muškarac i žena.

Tužilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Bar Radovan Đurišić izjavio je za crnogorske TV Vijesti da su u čeonom sudaru učetvovala dva vozila: Peugeot, bh. registarskih oznaka, i Nissan, italijanskih tablica. U Nissanu su bile dvije osobe, od kojih je jedna prevezena u HMP Bar.

Bar nesreća 17/08/19a

- Vozač Peugeota životno je ugrožen - izjavio je Đurišić.

Stravičan sudar automobila dogodio se na putnom pravcu od tunela Sozina prema Glugom dolu. Na uviđaj je izašla policija iz Bara, a saobraćaj na ovoj dionici puta je obustavljen. Vozila se preusmjeravaju starim putem preko Petrovca.

Na lice mjesta su izašli vještak saobraćajne struke, opštinski držvni tužilc i kriminalistički tehničar.

Bar nesreća 17/08/19a