Nestala djevojka Hurija Hadžić iz Gračanice je pronađena u mjestu Buna kod Mostara bez vidljivih povreda. Iz familije Hadžić su potvrdili da je djevojku pronašla mostarska policija bez vidljivih povreda i da je već vraćena u sigurnost porodičnog doma. Kako doznajemo, djevojka je prilično iscrpljena.

Hurija je prije pronalaska posljedni put viđena u utorak kada je izašla iz autobusa u Mostaru. A nakon toga joj se gubio trag.

Ona je prošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza. U petak je javila da se vraća iz Sarajeva, ali umjesto u Gračanicu, zaputila se u Konjic iz nepoznatih razloga. U Konjicu je bila u Policijskoj stanici, nakon čega je ostavila automobil i dokumenta. Iz Jablanice je autobusom došla u Mostar.

Iz familije Hadžić danas su u kratkom razgovoru za Source.ba portal potvrdili da je Hurija pronađena u Mostaru, tačnije u naselju Buna.

POVEZANO
Hurija Hadžić nestalaNAJNOVIJE INFORMACIJE O NESTALOJ HURIJI HADŽIĆ: Šta piše u misterioznoj knjizi koju nosi sa sobom?

Navodno je slučaj vezan isključivo za zdravstveno stanje djevojke. U pitanju je mentalno zdravlje, a problem je, moguće, nastao zbog neuzimanja odgovarajuće terapije.

- Hurija nije u posljednjih godinu dana uzimala svoju terapiju i, nažalost, je došlo do toga. Nemam više šta da pričam. Ona je pronađena i zbrinuta je. Pronađena je u naselju Buna. Mostarska policija ju je pronašla - poručili su iz porodice Hadžić.

Na pitanje spomenutog portala zbog čega se u javnost izašlo s informacijom da Hurija ima psihičkih problema, posebno kada se uzme u obzir kakve su sve ljudi komentare pisali po društvenim mrežama oko njenog nestanka i pronalaska, izvor iz familije je zaključio:

- Narod kao narod. Sad vidimo kakva smo sorta, kroz nečiju nevolju. Žena nije luda, razumijete li?! Ona je imala sudar prije par godina, imala je tri operacije kičme. Do čega joj je došlo... da psihički nije stabilna. Ona vozi auto, radi u Tuzli, ima firmu. Zadnjih dana nije trošila terapiju i stanje joj je došlo da je otišla od kuće. U kući nije imala problema. Jednostavno je neku sebi viziju strvorila u glavi i otišla.