Ispovijest jedne žene objavio je sajt Ekstremno.org. Desilo joj se ono što nije ni u snu očekivala. Pročitajte!

- Razvedena sam već dvije godine, a živim na selu kod brata i snahe. Kao jako mlada udala sam se za svog bivšeg muža i isto tako mlada dobila dijete. Bavili smo se poljoprivredom i imali skladan brak, barem sam ja tako mislila.

Naš život je postao rutina vremenom. Sve je bilo tako isto i tako dosadno. Kao mladi par izlazili smo do obližnjeg grada, ali se vremenom i to izgubilo.

Moj muž pored poljoprivrede radi i kao noćni čuvar u jednom skladištu, te je često odsutan, a se*s u posljednjih godinu dana braka ne želim ni da pominjem, jer ga skoro nije ni bilo. Ipak, ja sam slijepo vjerovala da je naš brak idealan, i sada sa ove distance mi djeluje smiješno moja naivnost.

Ta noć, kada je sve puklo, i dan danas stoji u mojoj glavi. Jednostavno i poslije dvije godine ne mogu da dođem sebi i izbrišem scene koje sam vidjela.

Radio je noćnu smjenu tada, i rekao da će ostati duže na poslu. Bila je ljetnja noć i ja nisam mogla da zaspim. Prevrtala sam se u krevetu, i duboko poslije ponoći, mislim da je bilo oko pola dva, odlučila sam da izađem na vazduh, jer je ljetnja noć na selu nešto najljepše što se može vidjeti.

Pored naše kuće nalazi se komšijina štala u kojoj je čuvao par krava.

Taj komšija ni sa kim nije razgovarao u selu, a njegova žena nas je par puta tužila zbog ograde koja je navodno na njihovom imanju. Ona je sve to i radila, on i nije bio toliko loš.

Primijetila sam da su krave uznemirene, ali kao da sam čula i glasove koji dopiru baš iz štale, jer se u mrtvoj noći sve jasno čuje. Nisam obraćala pažnju jer sam mislila da je ona oped napravila neki haos. Ipak, ne znam iz kog razloga uputila sam se ka štali.

Kako sam prilazila, sve se jasnije čulo da je neko unutra, čulo se šištanje sijena i konstantno skakanje uznemirenih krava. Sa obzirom da nije ograđeno krenula sam direktno ka vratima koja su bila odškrinuta. Sve jasnije sam čula uzdahe. Kao da se neko tuče. Pomislila sam napokon se dozvao pameti i odlučio da nauči pameti svoju ženu. Ušla sam unutra i vidjela to.

Moj muž leži u sijenu spuštenih pantalona, a komšinica potpuno gola sjedi na njemu. Ostala sam ukopana. Cijeli život mi je prošao kroz glavu u par sekundi, zabavljanje, vjenčanje, dijete, navodno idealan brak u mojoj glavi. Osjetila sam mučninu i ispovraćala se na licu mjesta.

Vidjeli su me, ali se nisu ni pomjerili. Sve mi se zgadilo.

Sutradan sam otišla kod brata i nikada se nisam vratila. Srela sam ga par puta u sudu, iako smo selo pored sela i nikada više. Nije imao obraza da me pogleda.

Danas sam možda manje sretna, ali realna žena, koja ima svoj posao i odgaja svoje dijete da bude pravi čovjek, a ne kao njegov otac.