Oraški policajci lišili su u petak slobode 44-godišnjeg muškarca iz Orašja zbog sumnje da je počinio krivično djelo rodoskvrnuće. Žrtva je maloljetna kćerka osumnjičenog!

Izvor blizak Ministarstvu unutrašnjih poslova Posavskog kantona otkrio je da je u petak u ranim satima u Policijsku stanicu Orašje došla 36-godišnja supruga osumnjičenog te prijavila jezivi slučaj. Majka je u prijavi navela da je tokom ove godine u više navrata njen suprug imao se*sualne odnose s njihovom 17-godišnjom kćerkom!?

Navodno se sve odigravalo u njihovoj porodičnoj kući. Šokirani istražioci MUP Posavskog kantona, čim su zaprimili prijavu, preduzeli su niz operativnih radnji radi rasvjetljavanja krivičnog djela, koje je uznemirilo građane Orašja.

Policajci su potom o svemu obavijestili dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Orašju. Istog dana u popodnevnim satima, prema naredbi Opštinskog suda u Orašju, pokucali su na vrata pohotnog oca. Kuća je detaljno prečešljana radi pribavljanja materijalnih dokaza koji mogu poslužiti u istrazi te u podizanju optužnice.

Iz MUP Posavskog kantona kratko su potvrdili da se nemili događaj istražuje.

- Predmet je veoma osjetljiv, jer je žrtva maloljetnica, a riječ je o teškom djelu protiv polne slobode i morala. Radi zaštite istrage, nije moguće otkriti nikakve pojedinosti niti identitet osumnjičene osobe, a sve sa ciljem zaštite same žrtve, izjavili su za Avaz iz MUP Posavskog kantona.

Istragu je preuzelo Kantonalno tužilaštvo. Uhapšeni muškarac zadržan je u pritvoru. Prema Krivičnom zakonu Federacije BiH, za krivično djelo rodoskvrnuća predviđena je zatvorska kazna u trajanju od jedne do pet godina.

POVEZANO
Duboka KučevoDETALJI SILOVANJA U SELU Brat (23) tjerao svoju rođenu seku (14) na se*s! Ona detaljno ispričala sve