Nakon opsežne istrage, zenički inspektori rasvijetlili su smrt Zorana M. (29), te su lišili slobode Armina Mahmića (29), javlja danas "Dnevni avaz".

- Utvrđeno je da se A.M. 13. maja ove godine oko 23 sata, u namjeri da pribavi protupravne imovinsku korist, nakon što je Z.M. napustio ugostiteljski objekt u alkoholiziranom stanju, uputio za njim, stigao ga u ulici pored Doma zdravlja, zadao mu nekoliko udaraca pesnicom u glavu, nakon čega je oštećeni pao na tlo – izjavili su za spomenuti izvor iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

Dodaje se da je žrtva prilikom pada udarila potiljkom o beton, nakon čega ga je osumnjičeni odvukao na neosvijetljeni dio ulice, neposredno uz pokretnu rampu.

Njegovo nepomično tijelo uočili su prolaznici, koji su o tome obavijestili Hitnu pomoć, koja ga potom hitno prebacuje u Kantonalnu bolnicu Zenica. Međutim, usljed zadobivenih povreda 21. maja 29-godišnjak je preminuo.

Kako doznaje Avaz, Mahmić se nalazio u istom kafiću gdje i preminuli Zoran. Uočio je da ima novca, čekao da izađe iz objekta, a potom ga pratio do pogodne lokaciju da ga napadne. Tom prilikom od Zorana je ukrao 200 eura, 226 švicarskih franaka te neutvrđen iznos novca u konvertibilnim markama, ukupno oko 1.000 KM.