U povodu 15. maja Dana policije MUP-a ZDK-a gradonačelnik Fuad Kasumović primio je danas zamjenika komesara policije ZDK-a i načelnika Sektora uniformisane policije ZDK-a, načelnika PU I Zenica te četvoricu policijskih službenika.

Gradonačelnik je ovom prilikom pohvalio sigurnosnu situaciju u Gradu Zenica i u znak zahvalnosti za posvećenost i požrtvovanost u obavaljanju svojih dužnosti nagradio četvoricu policijskih službenika Grada Zenica.

Nagrađeni policijski službenici su Alija Talić (Policijska stanica Centar), Zakir Brkić (Policijska stanica Crkvice), Edib Šišić (Odsjek kriminalističke policije) i Asmir Buljubašić (Policijska stanica Nemila).

Prijedloge za najbolje policijske službenike uputile su nadležne policijske službe i sektori.

Policijski službenici su zahvalili Gradonačelniku jer je prepoznao težinu i opasnost dužnosti koje obavljaju i naglasili da je povezanost policijske uprave i njenih službenika sa lokalnom zajednicom jedan od ključnih segmenata u postizanju dobrih rezultata u radu.

"Drago nam je da ste Vi i naši sugrađani prepoznali zalaganje naših službenika na unaprijeđenju bezbjednosne situacije u Gradu. Svakako da će nam to svima biti stimulans da se još odlučnije uključimo u borbu sa svim vrstama kriminaliteta", poručio je Admir Gazić, načelnik Policijske uprave I Zenica

Gradonačelnik Kasumović, naveo je da su ovogodišnjim budžetom Grada utvrđena sredstva u iznosu od 50.000,00 KM za poboljšanje uslova rada policijskih uprava na području Grada Zenica ali i izrazio želju da ta sredstva naredne godine budu mnogo viša kako bi se svi ulazi i izlazi Grada obezbijedili nadzornim kamerama, što bi uveliko unaprijedilo rad policije.

"Kao građanin Zenice ali i kao Gradonačelnik ja sam zadovoljan radom policije u našoj zajednici. Vi ste profesionalci i to dokazujete na svakom polju i samo vam se mogu zahvaliti na postignutim rezultatima i dostignutim standardima", izjavio je gradonačelnik Kasumović.

Uz želje da nastave profesionalno i časno obavljati svoj posao Gradonačelnik je istakao da bi nagrađivanje najboljih policijskih službenika u narednim godinama trebalo postati tradicija.