Zeničanka Alzina Delić (32) nestala je u srijedu predveče, nakon što je napustila kuću svojih roditelja u selu Kolići.

Alzinin nestanak policiji je prijavio njen suprug Hadin, pošto ju je bezuspješno pokušavao dobiti na mobilni telefon, sve do sutradan popodne kada mu se javila i u vrlo kratkom telefonskom razgovoru uspjela mu poručiti da su je otele osobe iz Sarajeva. Vrlo uzrujana, tražila je od supruga pomoć. Hadin se tada dao u potragu, otmicu je prijavio, a na svom Facebook profilu objavio ovu priču, javlja ZenicaInfo.

Moja žena je oteta! O otmici sam obavijestio policiju, ali i SIPA (Državna agencija za istrage i zaštitu BiH, op.prir.) – izjavio je Alzinin suprug Hadin za spomenuti izvor, uvjeren kako su mu suprugu kidnapovali i to isti oni ljudi koji su je i ranije pokušavali "namamiti novcem", putem poruka na Facebooku.

Nestala Alzina Delić 1

Hadin i Alzina žive u Janjićima i imaju dvije kćerkice. Jedna je završila četvrti razred osnovne škole, a drugoj su tek četiri godine.

Molim ljude da mi pomognu da pronađemo Alzinu. Njene djevojčice i ja je trebamo – očajan je Hadin.

- Sramota na zakon i državu da kriminalci mogu radit` šta hoće i ucvilit malu djecu da izgube svog voljenog. Tragaću do kraja, ne bojim se ničeg i nikog sem Allaha. Ako treba krv će pasti al` ću pronać` zločinca i presudit mu, to je naša država - napisao je na spomenutoj društvenoj mreži.

PRIJAVLJENO POLICIJI. Zvanično je potvrđeno da je nestanak njegove supruge prijavljen policiji Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

– Policija čini sve što je u našoj moći da dođe do relevantnih informacija o nestanku i pronađe Alzinu Delić – izjavila je Aldina Ahmić, predstavnica za javnost MUP-a ZDK.

- Prijavljen je nestanak od strane njenog supruga. Raspisana je potraga i poduzete su sve aktivnosti na pronalasku iste, dodala je.

Nestala Alzina Delić 1

OSOBA PUNA POVJERENJA I SAMILOSTI. Alzinin suprug Hadin je još izjavio, kako ga citira ZenicaInfo, da se radi o osobi koja je puna povjerenja i samilosti prema svima. Pretpostavlja da su te njene osobine mogle biti presudne u cijelom događaju. Bila je, kako tvrdi, i tužna, zbog čega se jedno vrijeme liječila na zeničkoj Psihijatriji.

Profil na Facebooku, na koji su joj dolazile u najmanju ruku čudne poruke s ponudama za brak i vezu, čak i novčane, je, tvrdi, ukinula i nije mu poznato kako su navodni otmičari mogli doći do informacije gdje se Alzina nalazila u noći nestanka.

Te noći na sebi je imala odjeću u roza-crnoj kombinaciji i maramu.