Jedna od najjezivijih fantastičnih priča o navodnim «telefonskim pozivima iz groba» odnosi se na onu koja već neko vrijeme kruži Internetom, a u centralnoj ulozi su supružnici, od kojih je muž imao paničan strah da bi mogao biti živ zakopan.

Naime, čuo je priče o ljudima kojima je pogrešno utvrđena smrt, te bi se probudili u grobu iz kojeg, međutim, ne bi mogli izaći.

POVEZANO
Milanče Radosavljević grob harmonikaPJEVAČA UDARIO GROM, PA GA SAHRANILI S HARMONIKOM: Otkopali grob da uzmu instrument, a on bio ŽIV!

POVEZANO
Rosangela Almeida dos Santos grobIZ GROBA MRTVE ŽENE ČULA SE 2 JEZIVA KRIKA: Rođaci u lijesu našli još toplo tijelo 37-godišnjakinje?

UKOP SA TELEFONOM. Zbog toga je odlučio da učini sve što je u njegovoj mogućnosti da spriječi takav scenarij, pa je kao jednu od posljednjih želja imao tu da ga ukopaju sa telefonskim aparatom.

Tako je i bilo: Čovjek je umro i zajedno s njim su u zemlju položili funkcionalan telefonski aparat. Međutim, tek onda dolazi «najzanimljiviji» obrat…

POVEZANO
Mrtvačnica ilustracijaZASTRAŠUJUĆA SCENA U MRTVAČNICI, ČUVAR SVJEDOČI: Kad sam otvorio vrata vidio sam golog mladića kako…

DA LI JOJ SE JAVIO MUŽ?? Nakon 2 godine umrla je i žena – a što je bilo najjezivije u njenoj ruci bio je telefon, kojeg je očito držala u trenutku napuštanja ovog svijeta?!

Kako dalje glasi priča, njen posljednji poziv došao je od sada već davno preminulog supruga?!

Da li joj se muž javio joj telefonom iz groba na dan kad je ona trebala umrijeti?

URBANA LEGENDA. Stranice za provjeru činjenica na Internetu, poput Snopesa, pokušali su utvrditi autentičnost ove priče i nisu pronašli niti jedan dokaz da je ona zaista istinita!!

Naime, praktično je nemoguće utvrditi identitet navodnih supružnika – zavisno od verzije mijenja se i njihova nacionalnost i mjesto gdje su živjeli itd. Drugim riječima, u pitanju je «urbana legenda».

Spomenuti sajt nudi i svoje objašnjenje zašto ljudi izimišljaju i šire ovakve priče:

- U pitanju je naša fascinacija natprirodnim. Ne želimo vjerovati da je smrt kraj stvari, zbog toga su popularne priče po kojima izgleda da ona to zaista i nije. Ako je komunikacija između mrtvih i živih moguća, telefonom ili na drugi način, onda smrt nije naše konačno odredište!

POVEZANO
Policajac Srbija policija trakaŽENA SAHRANILA MUŽA, A ONDA JOJ SE JAVIO TELEFONOM IZ GROBA?! Rekao joj tihim glasom...

(Doznajemo.com/A.N.)