Policijski službenici Policijske stanice Milići podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica Adnana J. (32) i Feride H. (64) zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

- Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji i prikupljenih dokaza policijski službenici PS Milići su identifikovali A.J. i F.H. koji se terete su od 18. januara do 27. maja ove godine, uz pomoć bankovne kartice oštećenog, u više navrata sa njegovog bankovnog računa izvršili podizanje novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 16.800 KM, za koji iznos je nastupila materijalna šteta oštećenom, navedeno je iz zvorničke policije.

Kako se doznaje, gospođa Ferida je punica oštećenom, koji joj je, po odlasku u inostranstvo ostavio svoju bankovnu karticu u slučaju da joj zatreba. Ona je svom rođaku Adnanu u nekoliko navrata davala karticu kako bi joj podizao novac, koji je ona potom davala trećoj osobi.

Kad je primjetio da mu na računu nema 16.800 KM (oko 8.500 eura) oštećeni je otišao u policiju i sve prijavio. Kome je i zbog čega dala pomenutu sumu novca treba biti utvrđeno tokom istrage, piše Oslobođenje.