Srpskoj folk pjevačici Goci Božinovskoj juče je zaplijenjen stan u centru Beograda, jer ju je investitor zavrnuo za novac koji je uložila. Božinovskoj su juče u podne banuli sudski izvršitelji na vrata i zaključali njen stan u Beogradu.

Sat vremena kasnije iz zgrade je izašla Božinovska, koja je vidno iznervirana potvrdila da joj je zaplijenjen stan na skupoj lokaciji.

POVEZANO
Goca Božinovska 2GOCA BOŽINOVSKA POSJEĆUJE PRIVATNU PSIHIJATRIJSKU KLINIKU: Nedavno tamo napravila i skandal jer je..

- Jeste, izbacili su me iz rođenog stana. Ne mogu ništa više da kažem. Prevarena sam kao i svi u Srbiji - sva u šoku kratko je prozborila ona.

Goca navodno nije jedina žrtva investitora, koji je prevario još nekoliko naivnih stanara, koji su juče takođe ostali bez krova nad glavom. Njima su sudski izvršitelji takođe zaplijenili stanove, a investitor je pobjegao u Rusiju.

Taj investitor je uzeo kredit od 600.000 eura od jedne banke, a u zalog je dao zgradu u Kraljice Natalije, u kojoj je i Gocin stan. Cijela drama je otkrivena prije više mjeseci kada su stanarima te zgrade počeli da stižu pozivi za ročišta, a nakon njih i presude da se izvrši pljenidba stanova. Ta sudska odluka najmanje je dva puta odlagana, sve do juče - izjavile su Gocine komšije.

Prema navodima komšija, izvršitelji bravari i policajci koji su im pružali asistenciju krenuli su u akciju juče tačno u podne. Oni su zajedno sa šinterema ušli u zgradu, gdje su izvršili zapljenu više stanova.

Investitor cijele zgrade u nju je uložio preko milion i po eura i nakon što je zapao u škripac, od jedne banke je uzeo kredit u vrijednosti 600.000 eura. Kao hipoteku za taj kredit je založio cijelu zgradu - priča sagovornik.

On navodi da je investitor završio zgradu i prodao i odjednom nestao, kako se kasnije ispostavilo, u Rusiju.

Niko od stanara, a ni vlasnik lokala u prizemlju, nisu sumnjali da su žrtve prevaranta sve dok im nisu stigli pozivi za sud. Tad je klupko počelo da se odmotava, ali je već bilo kasno za stanare. Banka je na osnovu ugovora o hipoteci dobila svoj dio. Prvo su uzeli taj lokal u prizemlju, pa su na red došli i stanovi. Ljudi su bili očajni i nisu vjerovali šta ih je snašlo. Njima je, navodno, savjetovano da tuže tog investitora i od njega naplate štetu koju im je prouzrokovao - ispričao je sagovornik upoznat sa cijelim slučajem.

On je naveo da se osjeća ogorčeno i da saosjeća s ljudima koji su, po svemu sudeći, žrtva prevaranta.