Dječak po imenu Eduardo Posso preminuo je prije 12 dana, nakon što je, prema onome što je otkrila policija, sistematski zlostavljan i izgladnjivan od strane oca i maćehe!

Njegov otac i maćeha su sada optuženi za ubistvo djeteta u Indiani (SAD). Prije toga, familija je živjela u Okrugu Manatee od 2012. do 2018. godine. Već tada su službe za zaštite djece imale neke informacije o mogućem zlostavljanju, ali je slučaj zatvoren - a familija je odselila.

POVEZANO
Ubistvo djevojčice LuneTRAŽE SMRTNU KAZNU ZA OČUHA I MAMU ubijene Lune: Na zidu iznad kreveta nađena krv!

Naime, navodno je malog Eduarda i njegovu sestru maćeha tukla kaišem, a djeca su živjela u užasnim uslovima. Kasnije, dogodio se incident kada se dječak pojavio u školi sa opekotinom koja je nastala nakon incidenta sa ocem, ali i tada djeca nisu oduzeta od roditelja, jer je Eduardo rekao istražiteljima da "nema pojma" odakle mu modrica. Otac i maćeha su demantovali zlostavljanje, iako je priznao da se maćeha ponaša loše prema njemu i ponekad ga udari metlom.

Iako je bilo informacija da je maćeha zlostavljala i sestru, nakon što su iz socijalne službe došli na lice mjesta i zatekli relativno urednu kuću i djecu koja su se činila OK, slučaj je zatvoren. I na fotografiji s kraja prošle godine Eduardo je izgledao sretno i zdravo...

Eduardo Posso 0

Međutim, Eduardo je preminuo 24. maja, nakon što je izgladnjivan i vezan ogrlicom za dresuru pasa u kupaonici sobe u jednom motelu u Indiani.

Njegov otac, Luis Posso (32), i maćeha Dayana Medina-Flores (25) lišeni su slobode su i optuženi za zlostavljanje, zapostavljanje i ubistvo maloljetnika. Navodno je par prethodno duže vrijeme na smrt izgladnjivao Eduarda tokom njihovog boravka u motelu u Bloomingtonu.

Eduardova majka, Aurea Garcia, izjavila je za CNN kako nije znala ni da je njen sin napustio Floridu. Kada joj je policija došla na vrata da joj jave za smrt sina, ona je mislila da su se njena djeca odlučila vratiti njoj, jer ih njihov otac nije dobro tretirao.

- Nisam bila pri sebi kada su mi to rekli. Počela sam vrištati. Moj suprug me je morao držati, izjavila je Garcia, koje nije očekivala da je policija došla zbog tragične vijest.

- Mislila sam da je moj sin napokon ispričao nekome šta se događa i da će dobiti pomoć...

NAKON OBDUKCIJE potvrđeno je da je Eduardo umro zbog izgladnjivanja i zlostavljanja. Na tijelu je imao modrice, rane i posjekotine. Prema policijskim dokazima, izgleda da je posljednjih sedmica svog života bio zatvoren u kupaonici motela, vezan lancem za držač i s psećom ogrlicom oko vrata. Radilo se o ogrlici za treniranje životinja koja je mogla izazvati blage elektrošokove.

Maćeha Medina-Flores priznala je policiji da je njen suprug znao tući Eduarda kaišen ili cipelom. Također je potvrdila da ga je više puta znao vezati lancima ili užetom te da mu je znao stavljati elektronsku ogrlicu za pse. Ispričala je da su ga, kada su dijelili reklamne letke, držali u kupaonici i pratili kako se ponaša putem videa.

Naime, Posso i Medina-Flores su već neko vrijeme radili za putujući cirkus i dijelili njegove letke.

Eduardo Posso 0