U gradu Várpalota, u zapadnom dijelu Mađarske, počinjen je zločin koji je potresao cijelu državu. Majka je pretučena do smrti, dok je njeno dvogodišnje dijete zaklano, javljaju mađarski mediji u srijedu.

Ubistvo mlade majke i djeteta policiji je priznao bivši ženin partner Zsolt B., na kojeg je policija sumnjala od početka istrage.

Majku (Enikő) i njenog sina (Gergő) ubio je bivši partner prošle sedmice, koji se očito nije mogao pomiriti s tim da se njegova partnerica vratila ocu svoga djeteta. Gradić od oko 20.000 ljudi je u šoku!

Péter Polgár, javni branitelj Zsolta B., izjavio je da je njegov klijent zbunjen i da ga progoni ono šta je učinio. Zsoltovo priznanje trajalo je satima i bilo je detaljno. Navodno su se on i Enikő prethodno dogovorili da se nađu, budući da je ubica imao žrtvin laptop koji je popravljao. Proveli su nekoliko sati zajedno razgovarajući. Zsolt nije mogao policiji odgovoriti zašto je počinio zločin, ali je više puta tvrdio da zločin nije počinio zbog ljubomore.

Mađarski mediji donose izjave prijatelja optuženog, koji ne mogu doći sebi, pogotovo jer do sada nije optužen ni za šta nezakonito, niti ima kriminalni dossier. Svi su ga opisali kao mirnog i tihog čovjeka za kojeg se nije moglo ni zamisliti da bi počinio ovako nešto.

- Nisam mogla ni zamisliti da Zsolt čak podigne glas. Zajedno smo bili četiri godine i nikad nije digao ruku na mene, nije bio agresivan, bio je tih i volio je djecu i životinje. Nikada nije nikog povrijedio. Koliko znam, volio je i sina od Enikő, navode mađarski mediji izjavu bivše djevojke optuženog.

Ali, otac ubijenog dječaka je izjavio kako je bio siguran da je upravo Zsolt ubica.

- Još ne mogu prihvatiti šta se dogodilo. Ko može ubiti dvogodišnje dijete koje nije povrijedilo nikoga? Naša familija ga želi pogledati u oči. Čekat ćemo ga dok ne izađe. Ne postoji dovoljna kazna za ono šta je učinio. Ništa neće vratiti nazad Enikő i mog sina, izjavio je očajni otac.

POVEZANO
Ubistvo Lašmanove KotorSTAN JE PLIVAO U KRVI Poznati vaterpolist iz Crne Gore brutalno iskasapio ukrajinsku milionerku FOTO