Tijelo 19-godišnje trudnice Marlen Očoe-Lopez (Ochoa-Lopez), koja je nestala prošlog mjeseca, pronađeno je u jednoj kući u Chicagu (SAD), tri sedmice nakon što su joj 46-godišnja Klarisa Figeroa (Clarisa Figueroa) i njena 24-godišnja kćerka Dezire (Desiree) isjekle stomak i uzele bebu. Obje su lišene slobode!

Sumnja se da su je namamile putem oglasa za poklanjanje kolica i dječije odjeće, a kad je stigla na dogovor za preuzimanje odjeće, brutalno su je ubile i izvadile bebu iz njene utrobe. Policija sumnja da je Klarisa htjela odgajati bebu kao svoju. Osim Klarise i Dezire, policija je privela i Piotra Bobaka (49), Klarisinog dečka, zbog prikrivanja ubistva.

Očoa-Lopez bila je u devetom mjesecu trudnoće kad je njena porodica prijavila nestanak. Posljednji put je viđena 23.04. dok je odlazila iz škole. Trebala je otići po sina (3) u vrtić, ali tamo nikad nije stigla. Prema informacijama policije, Klarisa ju je namamila putem Facebooka, a potom su ona i njena kćerka zadavile djevojku, najvjerovatnije kablom.

Onog dana kad je prijavljen nestanak Očoe-Lopez, vatrogasna stanica u Chicagu primila je poziv zbog tek rođenog djeteta, koje je bilo u teškom stanju. Poziv je upućen s iste adrese na kojoj je poslije pronađeno tijelo Očoe-Lopez. Kockice su se složile te je odmah urađena DNK analiza bebe, koja je pokazala da je majka djeteta Marlen. Dijete je u bolnici i u teškom je stanju.

Ochoa-Lopez ubistvo 1