U Doboju je lišena slobode starija žena koja je navodno ubila dvoje od troje novorođenčadi koje je rodila njena mentalno zaostala kćerka iz veze sa tri muškarca, koji su takođe privedeni.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Vojkana Bogojević 2ISPLIVALI JEZIVI DETALJI UBISTVA 3 BEBE U SELU: Mještani kažu da je skoro sigurno odluku donijela...

POVEZANO
Vojkana Bogojević 1STRAVIČNI DETALJI ZLOČINA U SELU ISPLIVALI NA SUĐENJU: Kćerka rađala djecu, njena majka...

"Žena koja je ubila tek novorođenu djecu je majka žene koja rodila. Trojica muškaraca njenu kćerku su se*sualno napastvovala i ona je rodila troje djece", pišu banjalučke "Nezavisne novine".

Prema navodima iz CJB Doboj, danas su lišene slobode 4 osobe – V.B. iz Doboja, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo “Teško ubistvo”, V.J. i Ž.C. sa područja opštine Modriča i R.B. sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Obljuba nad nemoćnim licem”.

Kako nezvanično doznaju "Nezavisne" lišeni slobode su Vojkana Bogojević, baka, Žarko Cvijetić, Vid Janković i Rade Bogojević.

“Tokom istražnih mjera i radnji, koje su sprovedene u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom Doboj, utvrđeno je da je punoljetna S.B. u aprilu 2015. rodila živo novorođenče, za koje postoji osnov sumnje da ga je nakon porođaja ubila”, navode iz CJB Doboj.

Protiv nje je danas podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Ubistvo djeteta pri porođaju”.

Majka žene koja je rodila djecu, odnosno baka djece, ubila je dvoje djece i ona se sumnjiči za teško ubistvo, dok se tri muškarca sumnjiče za obljubu nemoćnog lica. Kćerka je navodno odgovorna za smrt jednog djeteta.

"Majka žene koja je rađala priznala je da je ubila djecu i pokazala je gdje ih je zakopala. Istražioci su trenutno na terenu i vrše ekshumaciju tijela djece", potvrđeno je "Nezavisnim".

Prva dva ubistva desila su se u devetom mjesecu 2011. i sedmom mjesecu 2013. godine, kada je baka ubila novorđenčad i bacila ih u šipražje na njivi pored porodične kuće.

Policijski službenici CJB Doboj, na osnovu prikupljenih operativnih saznanja locirali su prostor na kojem se najvjerovatnije nalaze tijela stradale novorođenčadi.

Žena koje je rađala trenutno se nalazi u Instituciju za mentalno zaostala lica.

Svi osumnjičeni su u dalju nadležnost predati Okružnom tužilaštvu u Doboju koje treba nastaviti sa istragom.