Službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) u ponedjeljak oko 22 sata prijavljeno je da je u tuzlanskom prigradskom naselju Bare pronađeno beživotno tijelo muškarca.

Ispostavilo se kako je u pitanju Sead Hajdarević (54), čije je tijelo pronađeno u hodniku kuće.

Od jutarnjih sati u naselju Bare počeo je uviđaj, a službenici policije obezbjeđivali su na više lokacija objekat u kojem je pronađeno beživotno tijelo.

Kako je naveo portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović, u porodičnoj kući pronađeni su i tragovi, te je potvrdio da se sumnja na ubistvo. Navodno, na Hajdarevićevom tijelu uočeno je više povreda. Tužilaštvo TK je naložilo i obdukciju tijela, kako bi se pokušao utvrditi uzrok smrti.

Navodno je muškarac živio sam i bavio se preprodajom mobitela.

Svi koji su poznavali Hajdarevića danas su u šoku i kažu da ne mogu vjerovati šta se dogodilo.

Jedan od njih je i estradni menadžer iz Tuzle, koji je za Faktor izjavio kako se s ubijenim Hajdarevićem čuo u petak, jer je od njega želio kupiti telefon.

- Čudio sam se što mi se ne javlja, kad vidim jutros po portalima vijest. Ne znam ko bi mogao takvo nešto učiniti ni zašto. Čovjek se bavio preprodajom telefona, lično sam od njega kupio nekoliko telefona.

Kako doznajemo, ubijeni Hajdarević nije bio ni s kim u nekom sukobu, niti je bio problematičan. Živio je u stanu na Brčanskoj Malti, a u Barama je imao porodičnu kuću. Živio je mirnim životom. Razveden je, a sinovi su mu na privremenom radu u Njemačkoj.

Nezvanično se moglo čuti kako je slučaj policiji prijavila djevojka ubijenog, nakon što joj se nije javljao na telefonske pozive.

(Doznajemo.com/Faktor.ba)