Vladimir Sankin iz Rusije osuđen je na osam godina zatvora nakon što je ubio Vladimira Zajceva (54), koji je pokušao da se*sualno napastvuje dvojicu dječaka.

Sankin se tereti da je Sankinu, koji je ranije osuđivan zbog pedofilije, nanio teške tjelesne povrede, od kojih je ovaj kasnije preminuo. Zločin se odigrao u januaru prošle godine, nakon što je dječak (14) koji je uspio da pobjegne napadaču, dotrčao do Vladimira, koji se šetao ulicom i zamolio ga za pomoć.

Dečak je tvrdio da je muškarac njega i druga namamio u stan i potom ih je, prijeteći sjekirom, natjerao da se skinu goli. Vladimir je, kad je ovo čuo, sa dječakom otrčao u stan gdje je Sankin držao mališane, a pedofila je izvukao na ulicu i brutalno ga pretukao. Od zadobijenih povreda, Sankin je preminuo u vozilu Hitne pomoći.

Kasnije se ispostavilo da je žrtva ranije osuđivana zbog si*ovanja djeteta. Prilikom suđenja Vladimir je tvrdio da nije imao namjeru da ubije čovjeka, već je samo želio da spasi djecu.

Neki Rusi smatraju da je Vladmir heroj, zbog čega su svojevremeno pokrenuli peticiju da se brani sa slobode. Ipak, sud ne smatra da je Vladimirov čin herojski i on je osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora u kazneno-popravnoj ustanovi s maksimalnim osiguranjem.