Zoran Marjanović je krajem devetog mjeseca priznao cimeru u ćeliji Okružnog zatvora da je 2. aprila 2016. lično ubio svoju suprugu Jelenu Marjanović na nasipu u Borči! Zoran, međutim, tada nije znao da je taj cimer zapravo iskusni policajac na tajnom zadatku, koji je u ćeliji glumio uhapšenog razbojnika i zadobio njegovo povjerenje! Pošto su mnogo vremena provodili zajedno i pričali, Zoran mu je jednom prilikom do detalja ispričao kako je izveo zločin o kojem 20 mjeseci priča cijela Srbija!

Međutim, Sud ne može prihvatiti to priznanje, jer nije uzeto na način koji ispunjava zakonsku formu

Iako je cijelo Zoranovo priznanje krišom snimljeno, u policiji su svjesni da taj dokaz neće moći da se koristi na sudu! Ipak, bilo je od ključne važnosti da inspektori budu sigurni da su na pravom tragu i da nisu pogriješili što su 15. septembra uhapsili Zorana kao glavnoosumnjičenog za Jelenino ubistvo!

Ovu najčuvaniju policijsku tajnu u slučaju "Marjanović", koju je objavio Informer.rs, pod egidom «ekskluzivno», navodno je potvrdio dobro obaviješteni izvor spomenutog medija, ne želeći da otkrije detalje Zoranovog priznanja.

Ipak, jasno je da je riječ o mučnim detaljima, s obzirom na način na koji je ubijena ova žena.

- Tačno je da su inspektori, nakon Zoranovog hapšenja, u tajnosti ubacili u Okružni zatvor jednog svog iskusnog kolegu, koji je glumio uhapšenog razbojnika. Smešten je u ćeliju zajedno sa Zoranom i još dvojicom pritvorenika, i skoro sve vreme je nosio specijalni mikrofon. Zadatak mu je bio da pridobije Zoranovo poverenje, a zatim i da od njega izvuče što više detalja o danu kad je ubijena Jelena Marjanović. Svi ti razgovori su krišom snimani - izjavo je izvor.

Malo-pomalo, nastavlja on, iskusni operativac je iskoristio Zoranovu početnu neprilagođenost na zatvorske uslove i brzo je počeo da zadobija njegovo povjerenje.

Jelena i Zoran Marjanović

Nasip u Crvenki

- Pošto su po ceo dan provodili zajedno, imali su mnogo vremena da pričaju o svemu i svačemu. Zoran je tako jedne večeri razvezao jezik i do detalja ispričao kako je ubio suprugu - navodi sagovornik, i dodaje da su u policiji od početka ove tajne akcije bili svjesni da takav dokaz neće moći da se prihvati na sudu.

- Tužilaštvo je obavešteno o ovom potezu policije, ali su im oni potvrdili da sud neće prihvatiti to priznanje, jer nije uzeto na način koji ispunjava zakonsku formu. Ipak, policajci su to uradili uprkos tome, prvenstveno da bi bili u potpunosti sigurni da su na pravom putu, jer su od početka istrage uvereni da je Zoran umešan u ubistvo supruge. Ako je i postojala nedoumica oko toga da li je on lično ubio Jelenu, ili je samo na neki način umešan u zločin, ovo priznanje sve to razrešava. Zoran je priznao da ju je lično ubio! - zaključio je izvor.

POVEZANO
Jelena Krsmanović"ISPLIVAO" PRIVATNI SNIMAK JELENE MARJANOVIĆ, brutalno ubijene srpske pjevačice (VIDEO)

Podsjetimo, Zoran je 2. aprila 2016. sa Jelenom i kćerkom Janom došao do nasipa u Borči, gdje je Jelena u jednom trenutku otišla da džogira. U naredbi za sprovođenje istrage stoji da se u periodu od 16.49 do 17.30 odvojio od Jane, otrčao do Jelene i nasmrt je pretukao. Cijeli zločin, kako piše u naredbi, trajao je 10 minuta, koliko je Jana čekala na početku nasipa dok joj je otac ubijao majku.

Zoran se potom vratio do kćerke i počeo da poziva porodicu i prijatelje govoreći im da je Jelena nestala. Policiji je to prijavio tek oko 20 sati, a Jelenino tijelo je narednog dana, 3. aprila 2016, pronađeno u kanalu pored nasipa.

Tokom istrage Zoran je pao na poligrafu, a tereti ga trag blata na njegovim farmerkama, koji je identičan onom na mjestu ubistva, kao i njegov DNK na blatu na kosi mrtve Jelene, što ga direktno dovodi u vezu sa njenim ubistvom.

Marjanović je uhapšen 15. septembra i od tada je u pritvoru, koji mu je nedavno produžen za još tri mjeseca. To je i krajnji rok da tužilaštvo protiv njega podnese krivičnu prijavu.

Zoran se tereti za teško ubistvo, za šta mu prijeti do 40 godina zatvora.

POVEZANO
Zoran Jelena Marjanović 2OVO JE ZORAN MARJANOVIĆ PORUČIO U PRVOJ IZJAVI nakon što su ga uhvatili zbog ubistva supruge Jelene