Jutros u 2.38 minuta odjeknula je eksplozija u ulici Generala Izeta Nanića u Cazinu (BiH).

Kako se doznaje, pod automobil predsjedavajućeg Gradskog vijeća Cazin Rifeta Hozanovića podmetnuta je eksplozivna naprava koja se aktivirala u trenutku pokretanja vozila, odnosno kada je Hozanović krenuo u džamiju na sabah namaz (jutarnju molitvu).

Iako je pričinjena materijalna šteta na vozilu, te nekoliko drugih motornih vozila koja su se nalazila na parkingu, niko nije povrijeđen, ali su stanari zgrade i okolnih kuća uznemireni i preplašeni eksplozijom koja je odjeknula i detonacijom koju je izazvala.

Pripadnici Druge policijske stanice Cazin i kriminalistički inspektori izašli su na lice mjesta da bi obavili uviđajne radnje, a policijske snage prisutne su od ranog jutra i na širem području Cazina.

Snežana Galić, predstavnica za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK), za medije je potvrdila ovaj incident:

- Ispred zgrade u kojoj gospodin Hozanović živi, odnosno ispod vozila Škoda Octavia, postavljena je eksplozivna naprava. Za sada nije poznato o kojoj vrsti eksplozivne naprave se radi. Oštećeno je to vozilo, kao i nekoliko vozila koja su se nalazila u blizini...

Ispod pogledajte fotografije s lica mjesta.

Cazin pokušaj atentata na Rifeta Hozanovića 0

Cazin pokušaj atentata na Rifeta Hozanovića 0

Cazin pokušaj atentata na Rifeta Hozanovića 0

Cazin pokušaj atentata na Rifeta Hozanovića 0