Pjevačica Jadranka Barjaktarović otkrila je, otvarajući dušu `Informeru`, da je 2008 godine, na dočeku Srpske nove godine, pjevala iako je znala da njena majka Milijana umire. Popularna "Zvezda Granda", showa čije izdanje možemo pratiti na OBN TV, je progovorila o golgoti koju je tada preživjela. Kaže da je morala da odradi unaprijed zakazanu tezgu , a znala je da joj majka najvjerovatnije neće živa dočekati jutro.

- Majka mi je preminula dok sam nastupala za Srpsku novu godinu u Novom Sadu. Ja sam pjevala, a ona je umirala. Nisam mogla da otkažem taj nastup jer je bio unaprijed ugovoren. Mama je pet godina bolovala od raka, i znali smo da je došao kraj te njene borbe - počela je Jadranka tužnu priču. 

Pjevačica je krenula na tezgu znajući da su praktično u pitanju sati kad će njena majka izdahnuti: 

- Dok sam putovala na nastup, sve vrijeme sam bila na vezi sa mojima. Oni su mi rekli da je kraj, da umire, da neće dočekati jutro. Sjećam se, dok sam pjevala, sve vrijeme sam mislila o njoj. Razmišljala sam `Odradiću ovaj nastup najbolje što mogu, i sutra će mama biti dobro`. 

- Uspjela sam nekako da odradim Novu godinu, jer mi je majka govorila da nikada ne prestanem da pjevam ako se njoj nešto desi. Odmah ujutru su mi javili da je preminula - pamti svaki detalj Jadranka. 

Nedugo poslije ovog događaja, ona je snimila jednu autobiografsku pjesmu. 

-Tražila sam da mi urade pjesmu koju ću posvetiti majci, ali sam je napravila kao da nije umrla, nego da je još živa. Numera se zove `Krv sam tvoja`. Ona je bila mnogo jaka žena, i zbog nje sam i ja takva - završila je folkerka. 

Izvor: Informer.rs