Prošlog mjeseca u Zvorniku je zvanično otvoren Omladinski klub Zvornik, jedinstven prostor namijenjen mladima i omladinskim aktivnostima na području ovog grada. Omladinski klub se nalazi u ulici Braće Jugovića i otvoren je za sve aktivne i mlade ljude koji žele da stvaraju nešto novo i doprinose svojoj lokalnoj zajednici.

U proteklih dva mjeseca u saradnji sa Omladinskim klubom Kalesija i Centrom za omladinski razvoj PRONI održano je nekoliko treninga i radionica na temu omladinskog rada, projektnog menadžmenta i omladinskog liderstva, te su svi polaznici i polaznice imali priliku da se upoznaju sa osnovama i praktično rade na pripremi svojih lokalnih klubova.

Omladinski klub Zvornik jul 2019a

- U narednom periodu implementirat će se još dvije radionice, a mladi iz oba grada imat će priliku da se upoznaju, te svojim aktivizmom potaknu svoje prijatelje i prijateljice da se okrenu ka volonterskom radu, te razvoju ličnih vještina i kompetencije. Program je zamišljen da traje šest mjeseci, gdje će učesnici i učesnice po završetku treninga biti osposobljeni za omladinski rad i implementaciju omladinskih aktivnosti - najavljuje se.

Otvaranje i opremanje Omladinskog kluba u Zorniku i implementacija radionica o omladinskom radu podržani su i realizirani u okviru BHRI programa.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete se obratiti putem e-maila: [email protected]

Omladinski klub Zvornik jul 2019a

(Doznajemo.com)