U naselju Rosulje u Vogošći, gdje su živjeli članovi jučer tragično nastradale porodice Brkić, neopisivi muk. Tišinu zbog gubitka dragih komšija prekinut će zvuk kosilice vrijednog komšiluka, koji uređuju zelene površine ispred zgrade.

- Da, nema nam više ni male Fatime - tiho prozbori srednjovječni čovjek žaleći zbog gubitka uzornik komšija.

I ostali su u velikom šoku.

POVEZANO
Tunel nesreća Sarajevo 07/06/19b(VIDEO) Otkriven uzrok tragedije u kojoj je stradala porodica Brkić? DA LI JE OVO PRAVA VERZIJA

Almira Brkića, koji je bio član kućnog savjeta zgrade u kojoj je živio, spominju po dobru. Jedan od komšija je ekipi Hayat.ba izjavio da je to bila porodica za primjer. Almir, njegova supruga Lamija, kćerka Fatima i sin Bilal svako na svoj način bili su za primjer drugima, naveo je jedan od komšija.

Nije želio komentarisati priče koje kruže ovim naseljem, a po kojima je navodno Sarajevogas jučer rano ujutro zbog curenja plina intervenisao u njihovom stanu. Navodno je, kako se priča, u vratima stana ostao ključ, pa je Almir zamolio jednog od komšija da provjeri plin i zaključa stan.

POVEZANO
Almir Brada Brkić žena 2NAKON STRADANJA PORODICE BRKIĆ: Općina Vogošća u tuzi, proglašava DAN ŽALOSTI

Nakon stravične nesreće, policija je u stanu obavila uviđaj. Po okončanju istog, stan je zapečačen zbog sprovođenja detaljnije istage, odnosno prikupljanja dokaza. Prema nezavaničnim informacijama, na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja, što je još više zainteresiralo istražne organe pod kojim okolnostima i kako je došlo do stravične nesreće.

Dječak Bilal, koji je jedini ostao živ u ovoj nesreći, smješten je na Klinici za neurohirurgiju KCUS-a, i nema povreda opasnih po život.

Izvor blizak portalu Hayat.ba tvrdi da dječak od jučer neprestano plače, doziva roditelje i sestru. Uz dječaka je od jučer u bolnici najbliža rodbina, a danas bi ga trebali posjetiti i predstavnici Osnovne škole "Zahid Baručija" iz Vogošće, kao i škole u kojoj je radio njegov otac Almir.

Brigu o dječaku, kako se doznaje, vjerovatno će preuzeti njegova tetka.

Dženaza je u ponedjeljak u 18 sati poslije Ikindije-namaza, na mezarju Bradići u Vogošći (iza hotela "Sunce"). Tevhid je u vogošćanskoj džamiji.

Rosulje Vogošća nakon pogibije familije Brkić

Rosulje Vogošća nakon pogibije familije Brkić

POVEZANO
Almir Brada Brkić ženaPOGINUO PROFESOR MATEMATIKE ALMIR BRKIĆ, ŽENA I KĆERKA